Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Nega stopal doma – 2. del:

 

Nega stopal v udobju doma – 5 zvijač na katere doslej še niste pomislili

Nega stopal doma – pa nadaljujmo z nekaj našimi zvijačami za nego stopal. Če ste prvi članek spregledali, ga lahko preberete tukaj. Čeprav nas stopala nosijo skozi življenje, negi stopal pogosto ne posvečamo toliko pozornosti, kot bi si jo zaslužila! Če dobro pomislimo, so naši podplati precej zapostavljeni. Vsakodnevno skrbno negujemo obraz, ustnice, lica, ne pomislimo pa, da je tudi koža na stopalih lahko suha, razpokana in srbeča!

Trda koža na stopalih - kako jo odstranimo doma.
Nega stopal v udobju doma

Koliko pozornosti zares posvetite suhi koži na nogah, še posebno suhi koži na stopalih? Koliko pozornosti namenite trdi koži na petah? Jo negujete skozi vse leto, ali se nanjo – kot marsikdo – spomnite malce pred poletjem, ko se spet začnejo nositi odprti sandali in se razcvetena, razpokana in trda koža na petah pokaže v vsej svoji »lepoti«. Poglejmo, kako se lahko temu izognemo in skozi vse leto kar v domači kopalnici poskrbimo za čudovito negovana stopala in pete.

Zvijači št. 3 in 4: Kozmetično ogledalce in naglavna lučka

Prisežemo, da se nam ni zmešalo, da ne gremo niti na lepotičenje in niti na nočni tek. Res se sliši malce ku-ku, ampak kozmetično ogledalo in naglavna lučka sta zmagoviti par pri pregledovanju vaših stopal.

Kajti ali res veste, v kakšnem stanju so vaša stopala? Kdaj, če sploh, ste si ogledali kožo na podplatih, morebitne zadebelitve, razpoke? Del higiene stopal je poleg rednega umivanja in odstranjevanja suhe in srbeče kože tudi redno pregledovanje stopal.

Pri tem nam lahko zelo pomaga naglavna lučka, s katero usmerimo snop močne svetlobe natanko na tisti del podplata, ki ga želimo pregledati. Trda koža na petah, glivice med prsti ali glivice na nohtih, razjede, ragade … vse našteto bo veliko lažje oskrbeti, če bomo te težave pravočasno opazili.

Kako se za vedno znebimo suhe kože na stopalih?
Sami si lahko pomagamo z naglavno lučko in ogledalom

In tu nastopi drugi član našega zmagovitega dueta: kozmetično ogledalo nam s povečevalno stranjo omogoči zares temeljit pregled, saj površino poveča in omogoča, da opazimo vsako, tudi najmanjšo spremembo. Še več, ogledalo pomaga tudi pri temeljitem, natančnem  nanašanju hranilne kreme za stopala. To pa je obenem tudi naš zadnji, peti pripomoček za nego stopal doma.

Zvijača št. 5: Hranilna krema za suha stopala

Odstranjevanju odmrle kože na stopalih mora vedno slediti nega kože s hranilno kremo. Če tega ne storimo, tvegamo, da ta koža, ki je po odstranjevanju mlada, nežna in brez zaščite, prehitro dobi poškodbe, lahko razpoka in postane hitro trda, suha in srbeča. Kožo na stopalih je po vsaki negi potrebno dobro nahraniti.

Če ima koža že razpoke, ki so lahko boleče ali celo rahlo krvavijo, priporočamo najprej uporabo balzama Cicaleine, ki predstavlja profesionalno rešitev za zaščito in obnovo razpokane kože na stopalih.

Zadnji korak za negovanje suhe kože na podplatih pa je hranilna krema, s katero suho kožo stopal navlažimo, ji povrnemo voljnost, mehkobo in zaščitni sloj. Krema Akileine Nutri Repair kožo globinsko nahrani in obnovi, s tem pa zmanjšuje poroženelost in hrapavost kože ter zagotavlja trajno in močno navlaženost.

Pa še en namig povrhu za stopala brez trde kože

Kožo na stopalih lahko po vsej opisani negi namažete nekoliko bolj na debelo s hranilno kremo, priporočamo Akileine nočno masko za stopala, vendar svetujemo, da to storite zvečer, tik pred spanjem, že ko ste v postelji. Čez namazano kremo nato obujete mehke bombažne nogavice in greste spat. Takšna maska za stopala bo čez noč izdatno navlažila suho kožo in vam zagotovila lepa in negovana stopala.

Odstrani trdo kožo na stopalih, vsakodnevna nega s hranilno kremo nutri repair AKILEINE.
Pripravi si večerno masko za stopala.

Deli novico:

10 % popusta pri nakupu!

Prijavite se na e-novice in prejmite 10 % popusta pri prvem nakupu.

S prijavo se strinjate s pogoji poslovanja trgovine Lepoteka. Koda ne velja na znižane izdelke.

Nadaljujte branje

Sledite nam na

Poletni popust v Lepoteki!

Vnesite vaš email in prejmite kodo za 10 % popust pri nakupu na vse izdelke.

S prijavo se strinjate s pogoji poslovanja trgovine Lepoteka. Koda ne velja na znižane izdelke in na vnesen email prispe samo enkrat.

V košarico vnesite kodo in ob nakupu nad 10 EUR se vam bo odštel 10% popust.