ASEPTA

Podjetje Laboratoires ASEPTA je že več kot 80 let tesno povezano s kneževino Monako.

Krupjeji iz igralnice v Monte Carlu so se ob koncu tridesetih let prejšnjega stoletja obrnili na monaškega farmacevta Henrija Adama z nenavadno prošnjo: iskali so kremo proti bolečinam v nogah. Krupjeji, ki so v igralnicah ure in ure preživeli na nogah, so resnično potrebovali učinkovito rešitev za svoje težave.

Farmacevt Henri Adam je posebej zanje na osnovi zdravilnega zelišča rmana (Achillea) razvil zmagovito formulo za nego nog , ki je pod imenom Akileïne® še dandanes vodilna znamka za dermokozmetično nego nog na francosko govorečem območju.

Ko je leta 1943 v Monako prišel podjetni Paul Lacroix, da bi si pozdravil poškodbo, ki jo je dobil v drugi svetovni vojni, je spoznal Henrija Adama. Hitro je prepoznal kakovost in pravo idejo in s prijateljem iz otroštva Henrijem Masom ustanovil podjetje Laboratoires Asepta.

Začetki niso bili lahki. Po vojni se je le malo strank zanimalo za izdelke za nego, a ekipa je vztrajala na začrtani poti: pri razvoju inovativnih visokokakovostnih negovalnih izdelkov. Sčasoma jim je uspelo prodreti v lekarne na Azurni obali, v Parizu in Strasbourgu – odtlej povpraševanje po kakovostnih izdelkih iz leta v leto nezadržno raste.

Leta 1952 so v Laboratoires ASEPTA razvili inovativno negovalno linijo izdelkov za nego rok. Nova znamka VITA CITRAL® je dala polet ustvarjalnosti razvojnega laboratorija, ki je razvil še učinkovito znamko za nego las, nohtov in trepalnic: ECRINAL®.

Leta 1977 so kozmetični trg pretresli z linijo za nego obraza COUP D’ECLAT®, ki je zaradi neprekosljivih ampul za lifting obraza postala prava uspešnica.

Lastni razvoj, izjemna kakovost, strog nadzor, izbrane sestavine in izdelava v najsodobnejših laboratorijih v Monaku botrujejo tudi inovativni znamki AKILDIA®, posebej namenjeni negi nog diabetikov, ki jo je podjetje dalo na trg leta 1993.

asepta

Danes podjetje Laboratoires ASEPTA proizvede več kot 6 milijonov izdelkov na leto. Ima pet podružnic v Nemčiji, Belgiji, Švici, Tuniziji in Kanadi ter več kot 80 distibuterjev v 60 državah na vseh petih kontinentih.

Laboratoires ASEPTA ostajajo neodvisno družinsko podjetje, ki ga skrbno in z ljubeznijo vodi predsednica družbe Anne Marie Noir, hči ustanovitelja Paula Lacroixa.

Danes v Monaku pod njenim vodstvom v najsodobnejših laboratorijih, ki se raztezajo na 7500 m2, nenehno snujejo, razvijajo, testirajo in proizvajajo vrhunske izdelke za nego kože v skladu z motom podjetja »Kakovost, raziskave in inovacije«.

Poleg tega, da je AKILEÏNE® še danes vodilna znamka za nego nog v Franciji, znamka ECRINAL® pa na vrhu na področju nege nohtov, in da si športniki ne predstavljajo več športa brez SPORTS® AKILEÏNE, je Anne Marie Noir prejemnica ugledne monaške nagrade »Femme de l’Economie«.

Zaveza Laboratories ASEPTA

1. Dermatološka varnost – skrbno izbrane sestavine v ustreznih odmerkih.

2. Najvišji standardi – popolna skladnost s predpisi in mednarodnimi standardi kozmetične industrije.

3. Patenti – izdelki blagovnih znamk AKILEÏNE®, COUP D’ECLAT®, ECRINAL®, D’ÂME NATURE® in VITA CITRAL® so zasnovani s tesnim sodelovanjem uporabnikov, kemikov in farmacevtov. Njihove inovativne rešitve so ekskluzivne in patentno zaščitene.

4. Aktivne sestavine – vse sestavine in substance izpolnjujejo zahteve po dermatološki varnosti in biološki učinkovitosti. Sestavine so najstrožje preverjene in premišljeno izbrane, dokazano učinkovite in neškodljive.

5. Sledljivost – pri doslednem nadzoru in sledljivosti izvora od sestavin do končnih izdelkov ni kompromisov.

6. Testiranje – vsi izdelki Laboratoires ASEPTA so testirani za učinkovitost in neškodljivost ter v skladu z zakonodajo za kozmetično področje. Klinične in dermatološke študije izvajajo in nadzirajo vrhunsko usposobljeni strokovnjaki v realnem okolju uporabe.

Zavezanost kakovosti potrjujejo številne nagrade: nagrada Norex – 1988, nagrada najboljša znamka (Best Brand Award) – 1989, Riviera Trade Club – 1997, Leader d’Exportation – 1999, monaška poslovna nagrada (Monaco Business Award) – 2000, Label Eurêka – 2005, Trophée Club Eco de Monaco – 2013 in Trophée Femmes de L’Economie – 2015, lastni patenti in certifikati.

Na vrhunske dermokozmetične izdelke Laboratoires ASEPTA iz Monaka prisegajo v profesionalnih salonih za nego po vsem svetu – zdaj pa jih lahko uporabite tudi pri vas doma!

Prepričajte se sami! Ob vsakem nakupu prejmete brezplačni tester in preverite, kateri Aseptini izdelki so tisti, brez katerih si ne boste več predstavljali popolne nege.

Podjetje Egida Plus d.o.o. je edini uradni (eksluzivni) distributer znamk Akileine®, Sports® Akileine, Vita Citral®, Ecrinal®, Coup d’eclat®, D’ame Nature® in Heliabrine® v Sloveniji.