Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Nega stopal doma – 1. del:

Na sliki je velik steklen krožnik roza barve, napolnjen z vodo in rožnimi cvetovi. Pogled je z vrha na dvoje stopal, ki se v njej namakata, objema ju par ženskih rok. Ob strani je keramična posodica z roza kopalno soljo in dva manjša zvitka belih brisač.

5 zvijač za nego stopal v udobju doma, na katere doslej še niste pomislili     

Kaj, če bi vam zaupali nekaj zvijač za nego stopal in suhe kože, na katere doslej še niste pomislili? Naj vam bo v pomoč kar pet kreativnih načinov za nego stopal doma, s pomočjo katerih bo nega stopal in trde kože na petah postala nekaj prijetnega, zabavnega in preprostega.

Marsikdo meni, da je nego stopal najbolje prepustiti pedikerjem, ampak z nekaj domiselnosti in z nekaj kreativnimi pripomočki lahko tudi v udobju vašega doma naredite pravi »spa« za vaša stopala!

Domači spa. Nega stopal in odstranjevanje trde kože doma.
Nega stopal doma, pripravite si spa za svoja stopala.

Zvijača št. 1: Uporabite sušilnik za lase

Kaj ima fen opraviti s stopali? Pripomoček, ki ga sicer uporabljamo za sušenje las, nam lahko pride še kako prav tudi pri negi stopal. Natančneje: pri sušenju podplatov in prostora med prsti na nogi.

Kdo ne pozna nadležnega srbečega občutka, ko se med prsti naselijo glivice?! Zgodi se, da glivice nastanejo zaradi prekomernega potenja stopal ali neustrezne, preozke obutve, včasih pa jih prinesemo tudi s kopaliških ali športnih objektov, kjer je težko zagotoviti 100-odstotno razkuževanje površin. Zares nadležno je, kadar se zaradi podobnih razlogov pojavijo še glivice na nohtih.

Prav pri preprečevanju glivic na podplatih in na nohtih je sušilnik za lase odličen pripomoček. Ko se po prhanju ali kopanju brišemo, stopala običajno pridejo na vrsto šele na koncu in vemo, kakšna je tedaj brisača. Celo če najdemo še kak suh vogal, je z robustno brisačo težko povsem do suhega obrisati prostor me prsti na nogah. Vedno ostane malo vlažno in če imamo smolo, že kmalu iščemo sprej za glivice na nohtih

Tu je pomoč, ki je vedno pri roki in je odlična preventiva: sušilnik za lase! Lahko ga uporabimo, da si povsem do suhega osušimo stopala ter tako preprečimo, da bi vlaga ponudila primerne pogoje za razvoj glivic. Ob pihanju suhega toplega zraka v stopala bodite seveda previdni, da izberete tolikšno jakost, da se ne boste opekli.

Posebno opozorilo velja pri uporabi fena za diabetike, saj je zanje uporaba vročega zraka odsvetovana zaradi oslabljenega ali odsotnega občutka za temperaturne razlike. Večina boljših sušilnikov za lase ima tudi funkcijo pihanja hladnega ali nevtralnega zraka, zato lahko vsakdo preveri svoj aparat in izbere tudi tak, varnejši način.

Zvijača št. 2: Izberite pilo za suho piljenje

Marsikdo si za nego stopal ne vzame časa tudi zato, ker smo (zmotno) vajeni, da je treba noge za nekaj časa namočiti, preden se lahko lotimo trde kože na stopalih. Še posebno trda koža na petah, ki je suha, razpokana in ima ragade, zahteva po prepričanju mnogih veliko pozornosti in potrpežljivosti.

Res je, da moramo biti pozorni na razjede ali ragade, vendar pa lahko zanje preventivno poskrbimo ob rednem suhem piljenju in odstranjevanju trde kože na petah z ustrezno pilo. Atravmatska pila Akileine za suho piljenje je namenjena prav temu – rednemu in postopnemu odstranjevanju trde kože na petah brez predhodnega namakanja podplatov v vodi.

Atravmatska pila Akileine za suho piljenje. Pila, ki jo nekateri imenujejo jackpot zadetek. Odstranjevanje trde kože. Trda koža na petah.

V udobju vašega doma zadošča že kratkotrajno drgnjenje po suhih petah. Atravmatska pila z grobo stranjo odstrani prvi sloj trde kože na petah, kar lahko opazimo kot droben kožni prah. Po piljenju z grobo stranjo uporabimo še nežnejšo stran pile in z gladenjem zbrusimo pete do gladkega ter odstranimo morebitne ostanke ostre kože, kamor se včasih ujamejo najlonske nogavice.

Z atravmatsko pilo za trdo kožo na petah boste nego stopal lahko opravili doma in sproti, po začetnem piljenju bo za vzdrževanje lepih pet dovolj piljenje na vsakih 10 do 14 dni. Pri suhem piljenju je pomembno tudi to, da se ob morebitnih razjedah bistveno zmanjša možnost okužb, saj vemo, da ranice in namakanje v vodi ne gredo dobro skupaj.

Pila ne potrebuje drugega vzdrževanja, kot da po končani uporabi z njo nekajkrat potolčete po podlagi in preostali delci odmrle kože bodo z nje preprosto odpadli. Enostavna in praktična zvijača, ki vam bo prihranila čas in zagotovila udobno nego stopal doma.

Prihodnjič: Zvijače od št. 3 do št. 5

Deli novico:

10 % popusta pri nakupu!

Prijavite se na e-novice in prejmite 10 % popusta pri prvem nakupu.

S prijavo se strinjate s pogoji poslovanja trgovine Lepoteka. Koda ne velja na znižane izdelke.

Nadaljujte branje

Na sliki je par belih športnih copat. Iz vsakega visi ena uporabljena nogavica bež barve. Podlaga so tla iz laminata, sivo rjavega odtenka.

Potenje nog in primerna nega

Močno potenje nog je lahko nadležno, vendar obstajajo učinkovite rešitve, ki ga pomagajo krotiti. Obvladovanje in hkratno ohranjanje zdrave kože stopal je učinkovito le z redno osebno higieno, izbiro primernih nogavic in obutve ter s pravo izbiro izdelkov.

Preberi zapis
Nega stopal: na sliki je bosa leva noga in viden del hlačnice rdeče kariraste pižame. Noga je položena na kavč bež barve, na njej je desna roka, ki maže kremo po notranji strani stopala. Ob njej je modra tuba z negovalno kremo.

Nega stopal – kako izbrati pravo?

Pri negi kože veliko pozornosti posvečamo rokam. Kako pa je z nego naših stopal? Čeprav se stopala večino leta skrivajo v nogavicah in obutvi, nanja ne smemo pozabiti. Skrbite za suho in trdo kožo stopal skozi vse leto.

Preberi zapis

Sledite nam na