Koda DRUZINA za 18-% popust na vse izdelke do petka, 17. maja 2024.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Nega stopal: kako izbrati pravo?

Nega stopal: na sliki je bosa leva noga in viden del hlačnice rdeče kariraste pižame. Noga je položena na kavč bež barve, na njej je desna roka, ki maže kremo po notranji strani stopala. Ob njej je modra tuba z negovalno kremo.

Nega stopal je tako pomembna kot nega rok. Pa vendar rokam posvečamo veliko več pozornosti. Čeprav se večino leta skrivajo v nogavicah in obutvi, na stopala ne smemo pozabiti. Navsezadnje nas dobesedno nosijo naokoli po svetu.

Izdelki za nego nog so zapakirani v neštete oblike: kreme, gele, pilinge, maske, kopel, pršila … Vendar vsa ta bogata ponudba na trgu našo zmedo lahko le povečuje. Pogosto kupimo izdelke, ki nam ne ustrezajo ali pa jih sploh ne potrebujemo. Varčnejši z nakupi odlašajo, čas pa medtem na koži dela svoje …

Zakaj bi odlašali z nakupom oziroma kupovali izdelke, ki nam ne ustrezajo? V pomoč smo vam pripravili preprost vodnik, ki vam pomagal izbrati pravo nego za vaša stopala.

Nega stopal, prilagojena različnim potrebam kože

Pri negovalnih izdelkih vedno velja načelo »manj je več«. Prvi in najpomembnejši korak je, da ugotovite, kaj vaša stopala resnično potrebujejo. Temu sledi premišljeno izbiranje med primernimi izdelki. Teh ne potrebujete veliko. Za redno rutino potrebujete zgolj enega ali dva, ki ju izmenjaje uporabljate. Pomembna je le redna uporaba. Samo dosledna uporaba zagotavlja dolgotrajne rezultate.

Vlažilna nega

Če imate suho, občutljivo in izsušeno kožo, vaša stopala najverjetneje potrebujejo vlaženje. To je nadvse pomembno za vzdrževanje zdrave kože stopal. Redna uporaba vlažilne kreme pomaga obnoviti izgubljeno vlago v koži stopal, preprečuje luščenje in suhost ter zmanjšuje tveganje za nastanek kurjih očes. Kožo pomaga ohranjati mehko in navlaženo, poleg tega pa na koži ustvarja tudi občutek udobja.

Ne pozabite, da stopala vlažilno nego potrebujejo tudi pozimi.

Akileine Hydra – defense balzam

Vlažilni balzam, primeren za nego suhe in izsušene kože stopal
HYDRA DEFENSE BALZAM 2

Njegova nova, izboljšana formula ima vse, kar koža stopal potrebuje za uravnavanje ravnovesja in sposobnost zadrževanja vlage. S skrbno izbranimi sestavinami, ki so 95-% naravnega izvora, skrbi za 24-urno neprestano vlaženje in ohranjanje vlage v koži.

Kožo učinkovito globinsko vlaži in izboljša sposobnost zadrževanja vlage v njej. Pomaga tudi pri ohranjanju lipidnega ravnovesja in preprečevanju motenj keratinizacije.

Hranilna nega

Če imate zelo suho kožo, nagnjeno k razpokam, vaša stopala poleg vlaženja potrebujejo tudi obnovo kožne bariere in celjenje morebitnih razpok.

Hranilne kreme vsebujejo aktivne sestavine, ki so bogate z vitamini, minerali in maščobnimi kislinami. Z obnavljanjem kožnih celic in delovanjem na razpoke pomagajo izboljšati stanje kože, saj jo globinsko nahranijo in ščitijo pred izgubo vlage. Ob redni uporabi koža ponovno postane mehka, gladka in zdrava.

Akileine nutri repair

Hranilna in obnovitvena krema za zelo suho in poškodovano kožo stopal, ki je nagnjena k razpokam
NUTRI REPAIR 2

Njena nova, izboljšana formula ima vse, kar koža stopal potrebuje za celostno nego. Zaradi skrbno izbranih sestavin, ki so 95,8-% naravnega izvora, deluje vlažilno, pomirjevalno in obnovitveno.

Z redno uporabo ponovno vzpostavi delovanje zdrave kožne bariere, zmanjša se pojav suhe in hrapave kože, zacelijo se razpoke in podobne poškodbe na stopalih. Koža stopal je ponovno zdrava: mehka, obnovljena, pomirjena in popolnoma navlažena.

Mehčanje in preprečevanje nastajanja trde kože

Če imate trdo kožo, vaša stopala potrebujejo nego, ki bo odebeljeno kožo mehčala in upočasnjevala njeno nastajanje.

Ena izmed visokokakovostnih sestavin, ki kožo učinkovito mehča, je urea oz. sečnina. V koži je vedno naravno prisotna, žal pa s staranjem njena koncentracija upada.

Njena učinkovitost v je tako odvisna od stanja kože posameznika in od primerne koncentracije v negovalnem izdelku. Za zdravo kožo je primerna do 30-% koncentracija uree, pri kroničnih in vnetnih stanjih kože pa od 5 do 15-%.

Urea se v kožo dobro vpije, jo navlaži in je primerna za vsakodnevno uporabo. S svojim okluzivnim ovojem poveča sposobnost prodiranja sečnine v globlje plasti kože in tako pripomore k zmanjševanju izhlapevanje vode z njene površine.

Akileine balzam za trdo kožo stopal

Balzam za odpravljanje trde kože na stopalih in ohranjanje njene mehkobe s 15 – % ureo
BALZAM ZA TRDO KOZO STOPAL 2

Balzam odpravlja odebeljeno in trdo kožo ter upočasni njeno nastajanje. Že po prvem nanosu je koža bolj gladka, bolj navlažena, nahranjena in obnovljena. Z redno uporabo se koža hitro obnovi, zmanjšata se hiperkeratoza in luščenje kože. Obenem se upočasni ponovna odebelitev kože, videz zrnatosti kože pa je manjši. Urea v balzamu kožo zaščiti pred izgubo vlage in hkrati keratolitično učinkuje na grobo in hrapavo kožo. Balzam je primeren tudi za nego stopal diabetikov. V kožo stopal se lepo vpije ter ne pušča mastnega in lepljivega občutka.

Katera krema je najboljša izbira za moja stopala?

Ko izbirate izdelke za nego stopal, vedno upoštevajte edinstvene potrebe in stanje vaše kože.

Na prvi pogled je pri stopalih težko določiti, kaj koža pravzaprav potrebuje. Težko ločimo med suho kožo, ki ji primajkuje zgolj vlage, in suho kožo, ki ji primanjkuje tudi hranil. Nekaj pa je gotovo: suha koža lahko vodi tudi v nastanek trde kože. Če ste v dvomih, je najbolje, da na lastni koži preverite, katera krema ustreza vašim stopalom. Prišli smo vam naproti in pripravili paket, ki vsebuje vse tri prej opisane negovalne izdelke. Priporočamo, da za začetek vsako nogo namažete z drugo kremo in primerjate učinke. Potrebe kože se med letom spreminjajo. Če vam ena krema trenutno ne ugaja, vam utegne priti prav kasneje.

Zmagovalna kombinacija za obnovitveno nego stopal

Kombinacija izdelkov, ki zagotavlja vlažilno, hranilno in obnovitveno nego stopal
Zmagovalna kombinacija za obnovitveno nego stopal 2
 Akileine Hydra – defense balzamAkileine nutri repairAkileine balzam za trdo kožo stopal
vrsta negevlažilna negahranilna negamehčanje trde kože
količina125 ml75 ml75 ml
namenZa suho in izsušeno kožo stopal.Za zelo suho kožo stopal, nagnjeno k razpokam.Za stopala s trdo kožo – primeren tudi za stopala diabetikov.
učinek24-urno nenehno vlaženje kože; prožna, okrepljena in navlažena koža.  Intenzivna nega in obnova kože; zdrava koža in vidno zaceljene pete.Zaščita pred nastankom trde kože in upočasnitev njenega nastajanja.

Poslovite se od suhe, razpokane in trde kože

Naj poudarimo, da v mladostnih letih, ko se koža na delih stopal še ne debeli, popolnoma zadostuje nega z vlažilnimi ali hranilnimi izdelki. Z leti, ko se koža začne debeliti in trdeti, pa moramo trdo plast najprej mehansko odstraniti, šele po tem sledi nanos negovalnega izdelka. Odebeljena plast namreč ovira prodiranje učinkovin v globlje plasti kože. Odstranjevanje naj ne bo pogostejše kot enkrat na 10 do 14 dni (oziroma glede na specifiko vaše kože). Pri nanašanju kreme oz. balzama pa je ravno obratno: za optimalne in dolgotrajne rezultate je priporočljivo, da izdelek nanašate vsak dan. Le tako lahko resnično vzdržujete stanje mehke in negovane kože.

Običajno piljenje z grobimi pripomočki lahko kožo poškoduje, zato svetujemo Akileine atravmatsko pilo, ki kožo odstrani na suho ter je izredno nežna in učinkovita. Tako učinkovita, da marsikdo za tem ne uporabi negovalnega balzama ali kreme – kar pa je velika napaka. S pravilno nego namreč lahko vaša stopala ostanejo mehka, gladka in zdrava vse leto.

Deli novico:

10 % popusta pri nakupu!

Prijavite se na e-novice in prejmite 10 % popusta pri prvem nakupu.

S prijavo se strinjate s pogoji poslovanja trgovine Lepoteka. Koda ne velja na znižane izdelke.

Nadaljujte branje

Nega stopal: na sliki je bosa leva noga in viden del hlačnice rdeče kariraste pižame. Noga je položena na kavč bež barve, na njej je desna roka, ki maže kremo po notranji strani stopala. Ob njej je modra tuba z negovalno kremo.

Nega stopal: kako izbrati pravo?

Pri negi kože veliko pozornosti posvečamo rokam. Kako pa je z nego naših stopal? Čeprav se stopala večino leta skrivajo v nogavicah in obutvi, nanja ne smemo pozabiti. Skrbite za suho in trdo kožo stopal skozi vse leto.

Preberi zapis

Sledite nam na