Koda DRUZINA za 18-% popust na vse izdelke do petka, 17. maja 2024.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Brezplačna poštnina pri nakupih nad 50€.

Search
Close this search box.

Krema za roke – kako izbrati pravo

Kreme delimo glede na njihovo osnovno funkcijo. Poznamo hranilne, vlažilne, zaščitne kreme, pa take proti staranju, čistilne in mnoge druge. Razlikujemo jih tudi glede na tip kože, ki so mu namenjene – kreme za mastno, suho, občutljivo ali normalno kožo, kar pride do izraza pri negi obraza in telesa. Pomembno je, da izberemo takšno, ki ustreza specifičnim potrebam naše kože.

Pri negi suhe kože rok govorimo predvsem o treh vrstah krem: zaščitni, vlažilni in hranilni.

Zaščitna krema

navadno tvori zaščitno plast, ki preprečuje izgubo vlage ter varuje pred zunanjimi vplivi, kot so mraz, veter, suh zrak, razkužila in škodljive snovi. Bogata je s hranili, vitamini, antioksidanti in drugimi sestavinami, ki kožo ščitijo pred razpokanjem in neprijetnimi občutki.

Vlažilna krema

je namenjena predvsem ohranjanju optimalne ravni vlage v koži. Vsebuje veliko učinkovin, ki kožo vlažijo in obenem ohranjajo vlago v njej. Ker se hitro vpije, ne pušča mastnega občutka, kožo pa globinsko navlaži. 

Hranilna krema

za roke vsebuje sestavine, ki negujejo in vlažijo kožo, pogosto s poudarkom na obnavljanju suhe kože. Suhi in razpokani koži rok navadno primanjkuje hranil, pregradna funkcija kože pa je najverjetneje že porušena. Takšna krema ima poleg vlažilnih učinkovin dodane tudi maščobe in hranila.

Hranilno-zaščitna krema:  

Vita Citral TR+

gel za suho, poškodovano in razpokano kožo rok
TR GEL ZA ROKE 1

Nudi olajšanje in zagotavlja intenzivno obnavljanje zelo suhe, poškodovane in razpokane kože. TR v imenu prihaja od »Très Réparateur«, kar v francoščini pomeni »intenzivno obnavljanje«.

Vsebuje Imperato cylindrico, hialuronsko kislino in alojo, ki skupaj z rastlinskim glicerinom tvorijo intenziven vlažilni kompleks. Poleg tega pa kožo tudi zaščititi pred okoljskimi vplivi. Zato je nepogrešljiva pri poklicih, kjer je izpostavljenost rok zunanjim dejavnikom neizogibna: kmetje, avtomehaniki, cvetličarji idr. 

Ima obliko gela in se hitro vpije, koža pa ostane nahranjena brez občutka mastnosti, zato jo obožujejo tudi tisti, ki delajo z računalnikom, saj na gladkih površinah ne pušča mastnih madežev. Na površini kože ustvari edinstven film, ki prepreči, da bi se koža izsušila.

Vlažilno-zaščitna krema: 

Vita Citral Hydra-Defense

krema proti suhi in hrapavi koži na dlaneh
HYDRA DEFENSE BALZAM ZA ROKE 1

Zagotavlja dolgotrajno navlaženost in zaščito kože rok. Poudarek je predvsem na zaščiti kože pred dejavniki, ki jo izsušijo, kot sta hladno vreme ali pogosto umivanje rok. Ima bogato teksturo, ki kožo tudi globinsko navlaži.

Sestavine kreme so izjemno bogate z esencialnimi maščobnimi kislinami omega-3, omega-6 in omega-7. Kompleks dragocenih olj obnavlja pregradno funkcijo kože in deluje protivnetno in zdravilno, pomirja kožo in spodbuja celjenje. Trehaloza, »sladkor življenja«, pa ščiti celice pred mrazom, toploto, stresom in dehidracijo.

V nasprotju s preostalimi vlažilnimi kremami ta na rokah pusti masten občutek. V močno izsušeno kožo se vpije takoj in ni občutka, da smo jo sploh namazali, zato je na začetku priporočljiv ponoven nanos. Z daljšo uporabo, ko je koža že globinsko navlažena in se po nanosu masten sloj že občuti, zadošča le še večerna uporaba. Tako se tudi izognemo puščanju mastnih madežev čez dan. Pomembno je, da kremo uporabljamo pred izpostavitvijo zunanjim dejavnikom, v primeru pogostega umivanja rok pa tudi vmes. Za popoln izkoristek njene sposobnosti vlaženja je priporočen nanos tudi (ali pa zgolj) zvečer, tik pred spanjem, ko si rok ne močimo več. 

Vlažilna krema: 

Vita Citral

vlažilna krema za suho kožo rok
VLAZILNA KREMA ZA ROKE 1

Namenjena je dnevni negi rok. Kožo pomirja, vlaži in obnavlja. Povrne ji prožnost in mehkobo ter jo zaščiti pred izsušitvijo. Hitro se vpija in ustvari nemastno in nelepljivo zaščitno plast.

Olje grozdnih pešk ohranja njeno vlažnost in prožnost, karitejevo maslo pa jo nahrani in navlaži.

Katera krema za roke je prava zame?

Vita Citral vlažilna krema je namenjena vsakodnevni negi, skozi vse leto. 

Vita Citral TR+ in Vita Citral Hydra-defense sta bogatejši kremi, namenjeni večji izpostavljenosti zunanjim dejavnostim v hladnejših delih leta.

Obema je skupno, da:

 • roke ščitita v ekstremnih razmerah (hladno vreme, pogosto umivanje rok …),
 • zmanjšujeta hrapavost rok.
Je pa med njima nekaj razlik, ki so ključne pri izbiri:

Vita Citral TR+:

 • ima strukturo gela;
 • je namenjena že poškodovani koži, blaži posledice (zaceli poškodovano kožo, pomiri draženje, rdečino);
 • je zelo primerna za tiste, ki imajo kožo rok poškodovano od fizičnega dela;
 • kožo intenzivno obnavlja;
 • na koži naredi nemasten in nelepljiv film;
 • ni mastna (priljubljena je tudi pri delu v pisarni, saj ne pušča mastnih madežev).

Vita Citral Hydra-defense:

 • ima strukturo kreme;
 • kožo 24/7 intenzivno vlaži;
 • naredi zaščitni sloj in pomiri srbenje;
 • je mastna krema.

Katero naj izberem?

Informacij je res veliko, zato si lahko vse ponovno preberete in preučite lastnosti, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu. Lahko pa poskusite obe in z uporabo sami ugotovite, katera vam bolj ustreza, tudi po občutku na koži.

Nič pa ne bo narobe, če ju v hladnejših delih leta kombinirate, saj sta obe zelo učinkoviti in ne brez razloga med našimi najbolj prodajanimi izdelki. 

Deli novico:

10 % popusta pri nakupu!

Prijavite se na e-novice in prejmite 10 % popusta pri prvem nakupu.

S prijavo se strinjate s pogoji poslovanja trgovine Lepoteka. Koda ne velja na znižane izdelke.

Nadaljujte branje

Nega stopal: na sliki je bosa leva noga in viden del hlačnice rdeče kariraste pižame. Noga je položena na kavč bež barve, na njej je desna roka, ki maže kremo po notranji strani stopala. Ob njej je modra tuba z negovalno kremo.

Nega stopal: kako izbrati pravo?

Pri negi kože veliko pozornosti posvečamo rokam. Kako pa je z nego naših stopal? Čeprav se stopala večino leta skrivajo v nogavicah in obutvi, nanja ne smemo pozabiti. Skrbite za suho in trdo kožo stopal skozi vse leto.

Preberi zapis

Sledite nam na